Σωτήριες αερογέφυρες ζωής από την Interamerican

112 περιστατικά με αεροδιακομιδή στο εννεάμηνο

Σε απόδοση κοινωνικής αξίας μεταφράζεται η δραστηριότητα της INTERAMERICAN στον τομέα της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας. Η εταιρεία, στα 28 χρόνια λειτουργίας της υπηρεσίας, με τις επίγειες και τις από αέρος διακομιδές ασθενών και τραυματιών σε περιστατικά επείγουσας διαχείρισης, έχει δώσει αποτελεσματικές βοήθειες σε καταστάσεις κρίσιμες για τη ζωή των διακομισθέντων ανθρώπων.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η ταχύτητα ανταπόκρισης και η παροχή, μέσω της Γραμμής 1010, συντονισμένης συμβουλευτικής, υγειονομικής και μεταφορικής υποστήριξης κάθε περιστατικού καθιστά την υπηρεσία Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της INTERAMERICAN ιδιαίτερα σημαντική. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2019, η εταιρεία ειδικά για διακομιδές από αέρος ανταποκρίθηκε σε 112 κλήσεις άμεσης μεταφοράς με υγειονομικό αεροπλάνο ή ελικόπτερο. Από αυτές τις «αερογέφυρες ζωής», μάλιστα, οι 99 οργανώθηκαν από τα νησιά προς την Αθήνα. 

Το γεγονός αναδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη σχετικής υποστήριξης που έχει η νησιωτική Ελλάδα. Άλλωστε, η εταιρεία ενεργεί συμπληρωματικά ως προς το ΕΚΑΒ και μόνο μετά από αδυναμία του Δημόσιου φορέα να επιληφθεί άμεσα – πάντα υπό την υπόδειξη τοπικού ιατρού του δημοσίου ή εφ’ όσον το επιλέξει ο παθών ως ασφαλισμένος στην INTERAMERICAN και η οικογένειά του. Είναι αξιοσημείωτο ότι η εταιρεία έχει αναπτύξει σχέση σχετικής συνεργασίας για αεροδιακομιδές με χορηγούς των νησιωτικών δήμων σε ορισμένα νησιά, για την ομαδική κάλυψη και παροχή της υπηρεσίας στους κατοίκους. Τέτοιες συνεργασίες είναι ενεργές, σήμερα, για τις τοπικές κοινωνίες της Λήμνου, της Σίφνου και της  Ύδρας. 

Συγκεκριμένα στη Λήμνο, με χορηγία της κάλυψης από του Ίδρυμα Μπούμπουρα, η υπηρεσία της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας με αεροδιακομιδή παρέχεται από τον Νοέμβριο του 2017 και μέχρι τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί 16 διακομιδές με ελικόπτερο ή αεροπλάνο. Στις 29 Σεπτεμβρίου οργανώθηκε η πιο πρόσφατη μεταφορά με ευτυχή κατάληξη για εγκυμονούσα, που βρέθηκε σε πρόωρη κατάσταση τοκετού. Η γυναίκα επισκέφθηκε επειγόντως το νοσοκομείο της Λήμνου αλλά, λόγω της έλλειψης μονάδας νεογνών στο νησί, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε κλινική της Αθήνας. Τα υγειονομικό αεροπλάνο που απέστειλε η INTERAMERICAN, την παρέλαβε από τη Λήμνο στις 23.12΄ και ώρα 1.10΄ μετά τα μεσάνυκτα, πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή της σε εξειδικευμένη κλινική της πρωτεύουσας με υποστήριξη του λιποβαρούς βρέφους σε θερμοκοιτίδα. Η άμεση κινητοποίηση της εταιρείας με πρωτοβουλία της τοπικής ασφαλιστικής συμβούλου ήταν καθοριστική για τη θετική έκβαση της διακομιδής. 

Είναι σημαντικό ότι ο μέσος χρόνος ολοκλήρωσης της διαχείρισης ενός περιστατικού από την INTERAMERICAN, από τη στιγμή της τηλεφωνικής κλήσης έως την εισαγωγή του μεταφερομένου προσώπου σε νοσηλευτήριο, είναι μικρότερος από 4 ώρες (φυσικά, κατά περίπτωση διαφορετικός, ανάλογα με τη γεωγραφική θέση του τόπου παραλαβής), ενώ για τη φάση της επίγειας διακομιδής από αεροδρόμιο ή ελικοδρόμιο προς την κλινική επιλαμβάνεται ασθενοφόρο της εταιρείας. H εξέλιξη κάθε περιστατικού παρακολουθείται από το Κέντρο 1010 της INTERAMERICAN μέχρι την ολοκλήρωση της νοσηλείας. Υπογραμμίζεται ότι το 1010 αποτελεί κόμβο διαχείρισης (εισαγωγής και κατεύθυνσης) όλων των περιστατικών ασφαλισμένων και στο Σύστημα Υγείας «bewell» της εταιρείας.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *