Τι απάντησαν οι Έλληνες, σε έρευνα της Eurolife, ότι θα έκαναν “αν τους περίσσευαν 50 ευρώ”

Η αποταμίευση αρχίζει να απασχολεί σοβαρά τους Έλληνες όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα της Ασφαλιστικής Eurolife μέσω της Ιστοσελίδας News247.gr

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, σε ερώτηση για το αν αποταμιεύουν το 71% των ερωτώμενων απάντησε ότι κάνει αποταμίευση, ενώ το 82% προγραμματίζει τα έξοδα και τα έσοδα του, σε μηνιαία (71%) βάση.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η σημασία της αποταμίευσης αναδεικνύεται και στην ερώτηση “εάν σας περίσσευαν 50 €, πού θα επιθυμούσατε να τα ξοδέψετε; Το 58% απάντησε ότι θα αποταμίευε αυτό το ποσό, το 31% θα το ξόδευε σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες και μόνο το 11% θα το διέθετε για ψώνια.

Αλλά σημεία της έρευνας έδειξαν:
Το 72% φροντίζει να υποβάλλεται σε προληπτικές εξετάσεις, το 70% προσέχει τη διατροφή του, ενώ το 61% των συμμετεχόντων κάνει γυμναστική
Το 93% των ερωτώμενων θεωρεί σημαντική έως πάρα πολύ σημαντική τη σύνταξή του. Ως αποτελεσματική πρόνοια για τη σύνταξη, το 55% προκρίνει την αποταμίευση και το 38% ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο.

Σχεδόν οι μισοί συμμετέχοντες (46%) ενδιαφέρονται για ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο κατοικίας, ενώ για την ασφάλεια του σπιτιού του το 23% βρίσκει ενδιαφέρουσα την ιδέα έξυπνων προϊόντων που ελέγχονται απομακρυσμένα από συσκευές.

Στην έρευνα πήραν μέρος περισσότερα από 2,5 χιλιάδες άτομα και πάνω από το ένα τρίτο (35%) όσων απάντησαν, ήταν μεταξύ 37 και 45 ετών.

Πηγή: news247.gr



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *