Οι καταναλωτές στο ΗΒ προτιμούν ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών αυτοκινήτου λόγω των προσφορών ανταμοιβής για αγορά ασφάλισης

Η Compare the Market είναι κορυφαία ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών (PCW) στην ασφάλιση αυτοκινήτων, χωρίς ωστόσο να προσφέρει και τις χαμηλότερες τιμές διαπιστώνει  η GlobalData

Ειδικότερα η Compare the Market  δεν έχει πάντα τις χαμηλότερες τιμές για ασφάλιση αυτοκινήτων σε σύγκριση με  τέσσερις κορυφαίους ιστότοπους σύγκρισης τιμών (PCW) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρόλα αυτά, είναι κορυφαία στην αγορά για την ασφάλιση αυτοκινήτων, σύμφωνα με την GlobalData, εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Σύμφωνα με την Έρευνα Καταναλωτών Ασφαλίσεων του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2022 της GlobalData, η Compare the Market είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών  στην ασφάλιση αυτοκινήτων, με μερίδιο 54,5% της αγοράς. 

Η MoneySuperMarket κατατάσσεται στη δεύτερη θέση (14,8%), ακολουθούμενο από η Go.Compare (13,9%) και η Confused.com (12,6%). 

Ωστόσο, η έρευνα της GlobalData έδειξε ότι η Compare the Market δεν δίνει πάντα τις χαμηλότερες τιμές (κατά μέσο όρο) για την ασφάλεια αυτοκινήτου.

Ο Charlie Hutcherson, Αναλυτής Ασφαλίσεων στην GlobalData, σχολιάζει: «Δεδομένου ότι το Compare the Market δεν παρέχει πάντα τις φθηνότερες τιμές, το ισχυρό μερίδιο αγοράς της οφείλεται πιθανότατα σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη στρατηγική μάρκετινγκ μαζί με τα κίνητρα που προσφέρει στους πελάτες της. 

Σύμφωνα με την Έρευνα Καταναλωτών Ασφαλίσεων του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2022 της GlobalData, το 12,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επέλεξε ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών επειδή ήθελε μια επιπλέον ανταμοιβή  που τους προσφέρθηκε. Η Compare the Market διαφημίζει τον ιστότοπό της χαρίζοντας εισιτήρια κινηματογράφου και προσφορές εστιατορίων.

Επιπλέον, οι διαφορές των τιμών  των  ιστοσελίδων σύγκρισης τιμών έχει μειωθεί το 2023 σε σύγκριση με το 2022 και το 2021

Ως ποσοστό της χαμηλότερης μέσης προσφοράς από τους τέσσερις ιστότοπους, η διαφορά μεταξύ της μεγαλύτερης και της μικρότερης μέσης προσφοράς το 2023 ήταν 11,4% για ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου, σε σύγκριση με 12,3% το 2022 και 37,7% το 2021.

Ο Hutcherson καταλήγει: « Οι ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών πρέπει αναθεωρήσουν την πολιτική τους για να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των καταναλωτών. Οι νέοι κανονισμοί τιμολόγησης της χρηματοοικονομικής αρχής του ΗΒ (FCA) περιορίζουν την δυνατότητα  να προσελκύσουν νέους πελάτες με καλύτερες τιμές. Εάν οι ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών  θέλουν να παραμείνουν και στο μέλλον, πρέπει να αναπτύξουν εναλλακτικά κίνητρα για τους χρήστες να της χρησιμοποιούν και να κάνουν αγορές μέσω των ιστοσελίδων του . 

Η προσφορά πλεονεκτημάτων προστιθέμενης αξίας είναι μια τέτοια στρατηγική. Οι πελάτες που αγοράζουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου μέσω αυτών μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορα προγράμματα επιβράβευσης.”



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *